We stellen je voor aan de deskundige personen die de backoffice applicaties bouwen: Team Software. Met vakmanschap en een grote passie voor het vak maken ze voor de klanten van Skyliner softwareoplossingen op maat. Maar hoe gaan ze aan de slag en hoe zorgen ze ervoor dat de software zo goed aansluit?

Team Software

Team Software, een integraal onderdeel van Skyliner, bestaat op dit moment uit vier deskundige personen: Roy, Ronald, Stefan en Jesse. Samen zijn zij de drijvende kracht achter de backofficeapplicaties die Skyliner voor haar klanten ontwikkelt. Voornamelijk geprogrammeerd in C#, maar ook in diverse andere programmeertalen. Hoewel deze applicaties vaak achter de schermen opereren, vormen ze een belangrijk onderdeel van de ruggengraat van vele bedrijven. Daarom is de kwaliteit van de software van groot belang, iets waar de mannen voor instaan. Een bewijs van het vakmanschap van Team Software is dat in 2021 software werd vervangen die al sinds 1995 in gebruik was. Dit is alleen mogelijk omdat er software voor de lange termijn wordt gemaakt, geen zogenaamde ‘wegwerpsoftware’.

Voor iedereen bij Team Software is bezig zijn met software naast een inkomen ook een hobby. Ze zijn niet alleen professioneel betrokken, maar ook persoonlijk gepassioneerd over hun werk. Hierdoor vullen ze elkaar aan. Dat moet ook wel vertelt Roy (oprichter van Skyliner Automatisering in 1990 en van Skyliner Software in 2001), want tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden in software: “waar je vroeger nog in je eentje als developer goed je werk kon doen, kun je nu niet zonder samenwerking. Zeker voor complexe oplossingen.”

Over Jesse

Jesse Klein, de nieuwste toevoeging aan Team Software, heeft onlangs zijn opleiding Software Development aan Technova in Ede voltooid. Zijn reis bij Skyliner begon echter al eerder. Tijdens zijn tweede studiejaar begon hij aan een stage voor zijn opleiding en is daarna in de vrije uren blijven werken. Met zijn specialisatie in applicatieontwikkeling is Jesse een goede aanvulling op het team: “Bij Skyliner leerde ik meer dan op school. De kennis op de opleiding loopt toch vaak wat achter terwijl je bij Skyliner altijd met de meest moderne tools werkt. Bij Team Software had ik variatie en uitdaging en waarschijnlijk de leukste stageplek van al mijn studiegenoten.”

Een van Jesse’s meest recente projecten is My Cycle Traffic, een tool die fietsverkeer op verschillende locaties in Nederland en andere Europese landen monitort. Deze tool meet hoeveel fietsen op bepaalde punten in Nederland en andere Europese landen langskomen. Jesse legt uit: “meedenken met de klant is wat het belangrijkste is. De klant komt met een vraag wat meestal de eerste 20% van het werk is. Als ze erachter zijn wat er allemaal mogelijk is worden de projecten vaak een stuk groter en uitgebreider. Voor My Cycle Traffic waren de uitdagingen bijvoorbeeld ‘hoe geven we de data weer?’ en ‘hoe maken we het de gebruikers en monteurs makkelijk?’. Om dit op te lossen hebben we een installatiewizard gemaakt voor de monteurs die de sensoren installeren.’’

Projecten starten

Een softwareproject bij Skyliner start altijd met een vraag vanuit de klant. Op basis van de wensen van de klant creëert het team een eerste opzet. Door de dynamische aard van softwareontwikkeling is een vaste planning niet altijd haalbaar. Roy benadrukt: “juist omdat we optimaal mee willen denken met de klant en goed advies willen geven, maken we geen statische planning, maar plannen we veel overleg- en weegmomenten. Hierdoor kunnen we de zaken snel en accuraat bijsturen zonder dat er onnodig tijd en geld verloren wordt”.

Team Software werkt daarom vanuit het Agile principe. Deze methodiek staat het toe om klanten de flexibiliteit te geven die nodig is voor hedendaagse softwareprojecten.

Ontwikkelingen in software

De rol van softwareontwikkelaars bij Skyliner door de jaren heen heeft zich ontwikkeld van puur coderen naar het bedenken van innovatieve oplossingen. We denken nu meer dan ooit mee met de klant én we zijn in staat om de details goed neer te zetten. Daarbij kijken we naar wat de klant wil bereiken met de software, hoe dat dan ingevuld moet worden, dat is ons vak!

Een grote ontwikkeling is natuurlijk AI, ofwel kunstmatige intelligentie. In de softwareontwikkeling is deze trend al langer zichtbaar. Ronald: “Algoritmes die in applicaties of websites gebruikt worden zijn ook vormen van AI. Het verschil nu is alleen dat meer mensen toegang hebben.” Het team investeert veel tijd om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in het vakgebied, met als doel de klanten van Skyliner optimaal helpen.

Heeft u een softwarevraagstuk of mist u een koppeling tussen uw softwarepakketten?
Stefan, Jesse, Roy en Ronald denken u mee zodat u de beste oplossing krijgt. Neem contact op om met ze aan tafel te zitten en te starten met uw software op maat.