We horen tegenwoordig steeds vaker over cyber- en ransomwareaanvallen. Zo was onlangs de cyberaanval op de KNVB nog groot in het nieuws. Cybercriminelen zouden door een hack vele persoonsgegevens en documenten in handen hebben. Ze dreigden dit openbaar te maken als er geen losgeld betaald werd. Door de toename van cybercriminaliteit krijgen wij regelmatig de vraag of het zinvol is om een cyberverzekering af te sluiten.

Lees meer

Onlangs presenteerde de KNB regelgeving voor informatiebeveiliging. Ieder notariskantoor moet hier op korte termijn aan voldoen. In deze zogenoemde Gedragscode Informatiebeveiliging stelt het KNB harde eisen aan de branche, voor de fysieke en digitale beveiliging van gegevens.

Lees meer

De wereld verandert snel. Werken in een veilige digitale omgeving is daardoor nog belangrijker geworden. Daarom besteden wij de komende weken extra aandacht aan security. Het is een vereiste dat regelmatig getoetst wordt of uw systemen nog op de juiste manier beveiligd zijn. Lees meer op onze security weken pagina. Lees meer

Als ondernemer weet ik dat het soms prettig is om door iemand op de noodzaak gewezen te worden van iets wat onderaan mijn prioriteitenlijst staat. Herkent u dat?

Lees meer

Sinds oktober 2020 ben ik werkzaam bij Skyliner als accountmanager. Het is mijn taak om onze dienstverlening verder te optimaliseren en een intensief contact met onze relaties te onderhouden. Tijdens mijn kennismakingsgesprekken met diverse contactpersonen heb ik gemerkt dat men niet altijd op de hoogte is van ons ruime aanbod aan diensten. Skyliner regelt voor haar relaties álles op ICT-gebied.

Lees meer

Over een week is het weer Black Friday, de grote jaarlijkse uitverkoop die met name door Covid-19 voor een groot gedeelte online zal plaatsvinden. Het is belangrijk dat u in deze periode extra oplet, zodat u niet ten prooi valt aan oplichters.

Lees meer

Hoe goed is de toegang tot uw gegevens beveiligd?

Weet u dat u verantwoordelijk bent voor de veiligheid van uw digitale gegevens én de gegevens van uw klant? Een digitale inbraak heeft net zoveel impact als een fysieke inbraak. Als de gegevens van u of van uw klant gestolen zijn heeft dat meestal grote gevolgen. Multifactor Authenticatie is een manier om de toegang tot uw digitale informatie beter te beveiligen. Lees in deze whitepaper meer over Multifactor Authenticatie en beveilig uw data!

Lees meer

Heeft u een goed doordacht en veilig IT systeem? Proficiat! Maar wat als uw medewerkers even thuis willen werken, bij de klant data nodig hebben of bestanden willen delen? Wijken ze dan uit naar (gratis) online opslagservices of USBsticks? Op zich prima oplossingen, maar dit soort initiatieven wordt schaduw IT genoemd. Wat kunnen de consequenties zijn van het gebruik van diensten, programma’s en hardware buiten uw eigen systeem om? Dat leest u hier.

Lees meer

De laatste tijd zien wij een grote toename van het aantal virussen. Zo hebben we meerdere keren een melding gekregen van onze klanten over een Phishing e-mail die in omloop is. Dit virus heeft schadelijke gevolgen. Lees hier meer en geef de oplichters geen kans!

Lees meer

Cryptolocker virussen

De laatste tijd zien wij een grote toename van het aantal infecties, vooral veroorzaakt door cryptolockers verstopt in nep e-mails. Dit is zogenaamde ransomware die tot doel heeft de bestanden op een machine of netwerk te versleutelen. De bestanden worden hierdoor onleesbaar en vaak wordt er geld gevraagd om dit weer te decrypten wat in veel gevallen helemaal niet meer kan.
Doordat de structuur en ‘vermomming’ van deze virussen zo snel verandert en zo goed is, vangen ook de meest recente en geavanceerde virusscanners niet alles af.

Lees meer