Over een week is het weer Black Friday, de grote jaarlijkse uitverkoop die met name door Covid-19 voor een groot gedeelte online zal plaatsvinden. Het is belangrijk dat u in deze periode extra oplet, zodat u niet ten prooi valt aan oplichters.

Onderzoekers slaan alarm

Onderzoekers hebben een alarmerende verhoging in kwaadaardige phishing-campagnes vastgesteld die gericht zijn op de online shoppers. Oplichters proberen u door e-mails naar echt lijkende valse websites te lokken waar ze uw gegevens of geld stelen. Vanwege Covid-19 zullen waarschijnlijk veel meer mensen online hun inkopen doen dan voorheen. Hackers lijken daar een slaatje uit te willen slaan. In de eerste week van november was er bijvoorbeeld al een toename van 80% in het aantal e-mail phishing-campagnes die betrekking hadden op “speciale aanbiedingen” vergeleken met het weekgemiddelde in oktober.
Volgens de onderzoekers kunnen deze phishing-campagnes buitengewoon misleidend zijn, waardoor u de indruk krijgt te maken te hebben met een echte aanbieding op een echte website.

Wij geven u een aantal tips om extra waakzaam te zijn:

  1. Let heel goed op taalfouten
  2. Pas op voor extreem goedkope aanbiedingen
  3. Te mooi om waar te zijn = te mooi om waar te zijn
  4. Deel nooit uw inloggegevens
  5. Wees extra alert als gevraagd wordt om uw wachtwoord opnieuw in te stellen
  6. Check of het slotje gesloten is voor de naam in de adresregel

Twijfelt u? Neem contact op

Denkt u dat u goed beveiligd bent tegen de risico’s van internet criminelen? Is bij u recent gecheckt of uw back-up de juiste gegevens bevat? Mocht u hierover twijfel hebben of heeft u andere vragen over uw back-up of beveiliging, dan kunt u contact opnemen met accountmanager Raymond Willemsen op 0318-495050.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie