Sinds oktober 2020 ben ik werkzaam bij Skyliner als accountmanager. Het is mijn taak om onze dienstverlening verder te optimaliseren en een intensief contact met onze relaties te onderhouden. Tijdens mijn kennismakingsgesprekken met diverse contactpersonen heb ik gemerkt dat men niet altijd op de hoogte is van ons ruime aanbod aan diensten. Skyliner regelt voor haar relaties álles op ICT-gebied.

Een veelbesproken onderwerp tijdens deze eerste gesprekken was security. Ik heb gemerkt dat dit belangrijke onderwerp in de praktijk soms wat onderschat wordt. Cybercriminelen worden steeds creatiever en vanuit huis inloggen op het bedrijfsnetwerk heeft zeker consequenties voor de mate van beveiliging. Dit is niet altijd bekend.

Natuurlijk zorgt Skyliner voor een basis beveiliging van alle systemen, maar daarnaast zijn er een aantal managed services (diensten voor een vast bedrag per maand) die zorgen voor extra beveiligingslagen. Wat er precies nodig is op het gebied van security, is per organisatie verschillend.

Om dit beter onder de aandacht te brengen en onze relaties hierover te informeren, hebben wij de Skyliner Security Weken georganiseerd. Tijdens deze weken hebben we via nieuwsbrieven en social media onze relaties geïnformeerd over de mogelijkheden en keuzes die er zijn op het gebied van security. Van de managed services is heldere documentatie gemaakt. Deze kan door iedereen worden gedownload op onze website.

Veel van onze relaties zijn benaderd en een groot aantal heeft op onze nieuwsbrieven gereageerd. Bij al deze relaties hebben wij een advies gegeven dat aansluit op hun manier van werken, hun eigen ICT-omgeving en gewenste mate van beveiliging. Samen hebben we ervoor gezorgd dat zij op een veilige manier kunnen inloggen en goed beschermd zijn tegen virussen en andere vormen van bedreigingen.

De security weken zijn voorbij, maar intern zal deze actie nog maanden doorwerken want er staan nog veel gesprekken in de planning. Wereldwijde veranderingen of ontwikkelingen bij onze relaties; wij zorgen dat hun ICT en de veiligheid hiervan aansluit bij de veranderende omstandigheden.

Meer informatie over ICT-security kunt u vinden op onze speciale pagina. Wilt u meer informatie over onze diensten of een second opinion over uw ICT of uw security? Dan kunt u mij bellen op 0318-495050. Ik denk graag met u mee!