De laatste tijd zien wij een grote toename van het aantal virussen. Zo hebben we meerdere keren een melding gekregen van onze klanten over een Phishing e-mail die in omloop is. Dit virus heeft schadelijke gevolgen. Lees hier meer en geef de oplichters geen kans!

Wat is het voor virus?

U krijgt een mail van een lead. Tenminste, dat lijkt zo. In de mail staat dat de lead een afspraak in wil plannen om kennis te maken. Dit lijkt een oprechte mail, maar dat is het niet. Er staat een telefoonnummer onder de mail met meestal 9 cijfers. Zie mail hieronder:

LET OP: virus in omloop

 

Vervolgens stuurt de ‘lead’ een mail met een bijlage. Zie mail hieronder.

LET OP: virus in omloop

 

Wanneer u op de bijlage klikt, krijgt u de volgende melding:

LET OP: virus in omloop

 

Wat moet u met deze mail doen?

De mailtjes zelf variëren per klant, maar het komt altijd uit bij het PDF bestand. Klik NIET op de linkjes in het PDF want dat is schadelijk! De URL van het domein is acrobat-adobe.nl, terwijl Adobe zelf altijd adobe.acrobat gebruikt. Wanneer u wel op de link klikt, versleutelt het virus al uw bestanden en dit is alleen tegen betaling van ‘losgeld’ ongedaan te maken. Zo’n virus noemen we cryptolocker.

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag. Wees altijd op uw hoede, er worden steeds creatievere vormen bedacht om toegang te krijgen tot uw gegevens.