sneltoetsen

Wist u dat u bijna een uur per dag kunt besparen door gebruik te maken van sneltoetsen? De bekendste sneltoetsen zijn Ctrl + c en Ctrl + v, de combinaties voor het kopiëren en plakken van een tekst. Deze toetsen zijn handig, maar er bestaan nog meer combinaties die uw werk makkelijker maken. Skyliner helpt graag bij het efficiënter maken van uw werk, daarom delen wij een aantal handige sneltoetsen met u.

Sneltoetscombinaties

Naast kopiëren en plakken, kent u waarschijnlijk een aantal sneltoetsen, zoals Ctrl + s (opslaan) en Ctrl + a (alles selecteren). Maar en zijn meer toetsencombinaties die uw dagelijks gebruik van Microsoft Office sneller en efficiënter maken. Wij zetten ze graag voor u op een rijtje.

sneltoetsen

Alt + Enter

Een sneltoets voor Excel die het mogelijk maakt om twee regels in één cel te typen.

Alt + Tab

Met de toetsencombinatie Alt + Tab schakelt u snel tussen bestanden en verschillende vensters. Zolang u Alt ingedrukt houdt, kunt u met de Tab toets makkelijk wisselen tussen openstaande schermen.

Ctrl + F4

Wilt u in één keer al uw vensters afsluiten? Met de sneltoets Ctrl + F4 is dit geen probleem.

Ctrl + h

Wanneer u een lange tekst heeft geschreven en een veel gebruikt woord wilt veranderen in een ander woord, is het handig wanneer u gebruikt maakt van de sneltoets Ctrl + h. Met deze toetsencombinatie kunt u makkelijk alle woorden in één keer veranderen zonder ze stuk voor stuk op te zoeken. Wilt u geen woorden vervangen in de tekst, maar een bepaald woord zoeken? Maak dan gebruik van de sneltoets Ctrl + f.

Ctrl + Muiswiel

De meeste mensen gebruiken het wieltje van hun muis om door een document of website heen te scrollen. Door de Ctrl toets ingedrukt in te houden en tegelijkertijd het muiswieltje te bewegen, is het mogelijk om makkelijk in en uit te zoomen.

Ctrl + n

Snel een nieuw Word document of nieuwe e-mail openen is wel zo handig. Door gebruik te maken van de combinatie Ctrl + n is dit zo gedaan.

Ctrl + y

Naast Ctrl + z (ongedaan maken) is het ook mogelijk om iets opnieuw toe te passen. Hiervoor gebruikt u de sneltoets Ctrl + y.

Shift

U heeft het vast wel eens meegemaakt. U vergroot een afbeelding en de persoon op de afbeelding is opeens een stuk langer geworden. Door Shift ingedrukt te houden, zorgt u ervoor dat de verhoudingen van de afbeelding gelijk blijft.

sneltoetsen

Muis versus sneltoets

Sneltoetsen maken het mogelijk om een heel stuk sneller te werken. Hierdoor is specifiek aanklikken met uw muis niet meer nodig. Door sneltoetscombinaties te gebruiken voorkomt u lichamelijke klachten als RSI en een muisarm. Dit komt doordat u met het gebruik van sneltoetsen binnen de comfortzone van uw schoudergebied blijft.

Meer weten?

Wilt u weten hoe ICT verder bij kan dragen aan sneller en efficiënter werken? Neem gerust contact met ons op.