30 jaar Skyliner

Wij bestaan vandaag 30 jaar en zijn trots op onze onderneming. Helaas kunnen we het vanwege Covid-19 niet vieren zoals we hadden gewild maar dat maakt ons niet minder trots op onze prestatie om 30 jaar lang met name door mond-tot-mondreclame te groeien naar een bedrijf met een team van ruim 20 personen.


Een korte samenvatting van 30 jaar ondernemen:

Op 10 oktober 1990 schrijft Roy van Manen Skyliner Automatisering in bij de Kamer van Koophandel. Daarmee is dit de officiële oprichtingsdatum van ons bedrijf, hoewel er daarvoor ook werkzaamheden werden verricht onder de naam Skyliner. De eenmanszaak Skyliner verandert in 2001 in een BV en Arno Hoeve wordt naast Roy van Manen mede-eigenaar. Gelijktijdig wordt Skyliner Software opgericht.

Er wordt een locatie gehuurd aan de Smalle Zijde, er komt een programmeur bij en er wordt een langetermijnplanning gemaakt. Er wordt besloten om met een uitbreiding van één medewerker per jaar te groeien naar een middelgrote onderneming met een team van 20 – 25 personen.

Opdrachtgevers zorgen door mond-tot-mondreclame voor een gestage groei, waardoor de langetermijnplanning volledig wordt waargemaakt. Hierdoor is het kantoor aan de Smalle zijde te klein geworden en verhuizen wij naar een groter kantoor aan de Turbinestraat. Vervolgens komen Bas en Gerrit, die nog steeds bij ons werkzaam zijn, ons team versterken.

In juli 2008 hebben we ons eigen kantoorpand met twee verdiepingen aan de Standaardruiter 11 in Veenendaal gekocht. In 2011 bestaat het team uit 10 personen en komt Erik Verrijdt het team versterken als Manager Operations

Nadat Erik diverse verbeteringen van de interne structuur heeft doorgevoerd, wordt er een afdeling support opgezet. De support engineers zijn verantwoordelijk voor de afhandeling van vragen van opdrachtgevers en werken nauw samen met de system engineers. Inmiddels bestaat het klantenbestand niet meer alleen uit kleine en middelgrote MKB bedrijven. Steeds meer grote ondernemingen en grote stichtingen vinden de weg naar Skyliner.

In de afgelopen 30 jaar zijn er veel ontwikkelingen geweest, zowel in de ICT-branche als op intern gebied. Al die jaren heeft Skyliner slim weten in te spelen op de veranderingen in de markt. Na 30 jaar is Skyliner uitgegroeid tot een middelgrote onderneming waar opdrachtgevers en personeel erg tevreden zijn. Door alert te zijn op technologische ontwikkelingen en trends, is Skyliner altijd scherp en flexibel gebleven. Vanaf 2020 wordt de eerste etage van pand niet meer verhuurd maar ingericht om zelf door te groeien. In de loop der jaren is het dienstenportfolio steeds verder uitgebreid en zijn wij een allround ICT bedrijf geworden dat klaar is voor het volgende decennium.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie