domeinnaam niet verhuizen

Wij adviseren om het domein van uw website niet te verhuizen op het moment dat u een nieuwe website gaat ontwikkelen. Wij leggen u hieronder graag uit waarom wij dat adviseren.

Het afgelopen jaar zijn wij een aantal keren geconfronteerd met het feit dat het domein van onze relaties door de bouwer / ontwerper van de nieuwe website is ‘verhuisd’. Met verhuizen bedoelen we dat naast de hosting van het domein ook het administratieve beheer ervan naar een andere provider is gegaan. Met administratief beheer verhuist ook het beheer van de DNS. De DNS is een soort telefoonboek waar browsers, maar ook mailservers opzoeken waar de site staat en waar mail afgeleverd moet worden. U kunt zich misschien wel voorstellen dat een dergelijk verhuizing vervelende gevolgen kan hebben.

Wij begrijpen dat een webbouwer zijn website op zijn eigen webruimte wil draaien en dat is ook prima. Alleen wij adviseren wél om het administratieve beheer te laten zoals het is. Het enige wat daar voor nodig is, is dat in de DNS de verwijzing van de site omgezet wordt naar de nieuwe hosting. Dit zorgt ervoor dat als iemand ‘www.website.nl‘ typt, je daar ook naartoe gelinkt wordt. De rest van het beheer kan dan zo blijven als dat het is.

Wij kiezen voor de beste partij

Wij kiezen altijd voor samenwerkingspartijen waar het beheer in goede handen is en waar wij het altijd en op elk moment voor u kunnen beheren. Op deze manier hebben wij invloed op de mailstroom, externe bereikbaarheid van het kantoornetwerk en zijn we niet afhankelijk van een webbouwer die deze werkzaamheden niet als core business heeft.

Een webbouwer weet vaak niet goed hoe het beheer werkt en is meestal niet beschikbaar als er iets met spoed moet worden aangepast. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waar uw internetprovider u een nieuw IP-adres op uw verbinding heeft gegeven en hierdoor de mail niet meer binnenkomt. Dit zijn dingen die snel opgelost moeten worden. Wij kunnen dit vaak beter en sneller oplossen, zodat u onbezorgd gebruik kunt maken van uw ICT systemen.