Windows 8

Het nieuwste besturingssysteem van Microsoft, Windows 8, is te gebruiken op computers, laptops en tablets. Deze nieuwe aanwinst van Microsoft biedt veel nieuwe functies en mogelijkheden, die het toelichten waard zijn. Wij hebben vijf handige functies uitgekozen die wij hieronder stuk voor stuk gaan bespreken, om het werken met Windows 8 nog gemakkelijker te maken.

 1. Programma zoeken
  De functie ‘programma zoeken’ is handig wanneer u snel een programma nodig hebt dat u niet direct kunt vinden. Om een specifiek programma te zoeken volstaat het door één keer op de Windows-toets te drukken, zodat het ‘blokken-scherm’ (metro-scherm) van Windows in beeld staat. Nu kunt u simpelweg beginnen met typen van het gezocht programma. Zodra de eerste letters ingetypt zijn, verschijnt het zoekresultaa
 1. Programma sluitenWindows 8
  Een programma dat op de voorgrond staat afsluiten, gaat met Windows 8 heel gemakkelijk. U pakt het programma midden boven ‘vast’ met de muis, waarbij u de linker muistoets ingedrukt houdt. Vervolgens sleept u het programma recht naar beneden en het programma zal zichzelf dan afsluiten.
 1. Direct naar bureaublad gaan

  Het komt misschien wel eens voor dat u meer dan vijf programma’s of documenten open hebt staan. Met één druk op het toetsenbord kunt u al deze documenten tegelijk minimaliseren en direct naar het bureaublad gaan. Door de Windows-toets in te drukken en gelijktijdig de ‘m’, worden alle openstaande applicaties geminimaliseerd en verschijnt het bureaublad.
 1. Werken met 2 beeldschermen
  Soms kan het handig zijn om met twee beeldschermen te werken. Door op de Windows-toets + linker shifttoets te drukken en dan pijltje naar links of rechts, wordt de actieve applicatie op het andere scherm getoond. Vaak zijn deze sneltoetsen op het toetsenbord sneller, dan klikken met de muis.
 1. Afbeelding draaien op touchscreen
  Windows 8 maakt gebruik van een touchscreen. Door met twee vingers tegelijk op een afbeelding of een applicatie te klikken en een draaiende beweging te maken in de gewenste richting, kunt u de afbeelding of applicatie draaien.

Dit waren onze vijf tips over het gebruik van Windows 8, heel veel succes.