nieuws windows 2003 server

Belangrijk nieuws voor onze klanten die gebruik maken van Windows 2003 Server. Vanaf 14 juli 2015 stopt Microsoft met het ondersteunen en ‘patchen’ van Windows 2003 Server. Met andere woorden, Microsoft stopt met het bieden van oplossingen voor foutmeldingen en ‘lekken’ in het besturingssysteem Windows 2003 Server. De reden hiervoor is dat Windows 2003 Server inmiddels zo verouderd is, dat het niet meer goed samenwerkt met de huidige technieken van Microsoft en andere software leveranciers.

Wat betekent dit voor u als Windows 2003 Server gebruiker?

Gebruikt u Windows 2003 Server? Dan betekent dit, dat eventuele ‘gaten’ en foutmeldingen (bugfixes) in uw besturingssysteem niet meer automatisch voor u worden opgelost. Voor ons als Microsoft Partner betekent dit, dat wij uw vragen over Windows 2003 niet meer bij Microsoft kunnen neerleggen. De oplossing is om uw omgeving te migreren naar een nieuwe server met een nieuwe versie van Windows. Op deze manier kunt u veilig blijven werken met software van Microsoft en van uw andere leveranciers.

Als u er voor kiest om uw omgeving niet te migreren voor 14 juli 2015, dan loopt u het risico dat de beveiliging van uw omgeving niet optimaal meer werkt. Uw omgeving is dan eerder slachtoffer van hackers en virussen. Daarnaast wordt het steeds lastiger om uw omgeving te koppelen aan andere softwaresystemen, omdat deze niet samen kunnen werken met de techniek van Windows 2003 Server.

Twee verschillende scenario’s

Kiest u wél voor migreren van uw omgeving naar een nieuwe server, dan zijn er twee verschillende scenario’s: ad hoc en gecontroleerd. Uiteraard adviseren wij om dit gecontroleerd te doen, omdat u dan zeker weet dat het migreren in één keer vlekkeloos zal verlopen.

Ad hoc migreren

We kiezen voor ad hoc migreren als uw omgeving na 14 juli 2015 ineens gehackt is of als bepaalde softwaresystemen niet meer werken. Het nadeel hiervan is, dat er dan bij het overgaan weinig tijd is om alles goed te controleren. Veel beter is om dit risico voor te zijn en gecontroleerd over te gaan vóór 14 juli 2015.

Gecontroleerd migreren

Wij helpen u graag om uw Windows 2003 Server omgeving gecontroleerd over te zetten naar een nieuwe server met een nieuwe versie van Windows, zoals Windows 2012 R2. Op deze manier sluit uw omgeving weer helemaal aan bij de nieuwste technische eisen van Microsoft en van andere softwarepakketten. Aan de hand van ons stappenplan helpen we u om deze overgang vlekkeloos te implementeren. In dit stappenplan is zelfs een communicatieplan verwerkt om het project soepel te laten verlopen.

Het voordeel van deze oplossing is, dat wij alles goed kunnen voorbereiden voordat de daadwerkelijke migratie plaatsvindt. Daarnaast wordt uw omgeving per direct weer meegenomen in de ondersteuning van Microsoft en bent u weer helemaal klaar voor de toekomst.

Heeft u vragen?

Voor vragen over het omzetten van Windows 2003 Server, kunt u contact opnemen met één van onze Skyliners. Zij staan u graag te woord.